K poskytování služeb a správné funkčnosti tyto webové stránky používají soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Pokud nesouhlasíte, prosím, opusťte tyto stránky. Více informacíSouhlasím

Internetový obchod Dachs Knives

Kvalitní, ručně vyráběné nože v ČR

Ochrana osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Poučení o právech v souvislosti s ochranou osobních údajů

Aktualizováno 25.5.2018

Společnost Radim Dachs tímto podává informace o zpracování osobních údajů (dále jen OÚ) a o právech souvisejících s jejich zpracováním v souvislosti s poskytovanou službou. Nakládání s OÚ se řídí platnými právními předpisy, zejména Nařízením Evropského parlamentu a Rady č. 2016/679 ze dne 27. 4. 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen Nařízení).

Tímto dokumentem vám poskytujeme informace o vašich právech souvisejících se zpracováním OÚ. Doporučujeme vám, abyste si informaci pečlivě přečetli a v případě jakýchkoli nejasností se na společnost Radim Dachs obrátili.

Kdo zpracovává vaše osobní údaje?

Pokud jste nám v rámci vzájemné komunikace nebo nákupu služeb poskytli své osobní

údaje, stala se společnost Radim Dachs jejich správcem.

Jaké OÚ zpracováváme?

  • jméno a příjmení

  • datum narození

  • kontaktní adresa

  • e-mail

  • telefon

  • státní občanství

  • číslo cestovního pasu nebo občanského průkazu, země vydání a datum vydání a konce platnosti

Proč zpracováváme OÚ?

Vaše osobní údaje mohou být zpracovávány z těchto důvodů:

  • zajištění objednaných služeb a provedení platby

  • zodpovězení nezávazné poptávky či dotazu

  • zasílání obchodních a marketingových sdělení

Jak dlouho OÚ evidujeme?

Všechny osobní údaje evidujeme jen na dobu přiměřeně nutnou. V případech, kdy uchovávání osobních údajů nepodléhá nadřazené zákonné povinnosti (např. Zákonu o účetnictví), uchováváme osobní údaje maximálně po dobu jednoho roku. Po ukončení smluvního vztahu vaše osobní údaje uschováváme dále po dobu trvání promlčecí doby. Tedy doby, kdy je možné uplatnit jakýkoliv nárok z ukončené smlouvy a po dobu jednoho roku po marném uplynutí promlčecí doby jakéhokoliv nároku. Dále zpracováváme vaše osobní údaje také po dobu trvání případných soudních sporů a jiných řízení.

Uplatnění práv subjektu osobních údajů (dále jen SÚ)

SÚ má právo:

  1. požádat společnost Radim Dachs o poskytnutí informací o zpracování OÚ a získat OÚ, které poskytl,

  2. aby společnost Radim Dachs bez zbytečného odkladu opravila nebo doplnila nepřesné či neúplné OÚ

  3. aby společnost Radim Dachs bez zbytečného odkladu vymazala OÚ, které se ho týkají, a společnost Radim Dachs má povinnost OÚ bez zbytečného odkladu vymazat, pokud je dán některý z důvodů stanovených Nařízením:

    • OÚ již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány,

    • SÚ odvolal souhlas, na jehož základě byly OÚ zpracovány, a neexistuje žádný další právní důvod pro jejich zpracování,

    • SÚ vznesl námitku proti tomu být předmětem rozhodování založeného na automatizovaném zpracování jeho OÚ a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro takovéto jejich zpracování nebo vznesl námitky proti zpracování OÚ; nástroje automatizovaného zpracování nejsou společností Radim Dachs využívány,

    • OÚ byly zpracovány protiprávně,

    • OÚ musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené v právu Unie nebo členského státu, které se na správce vztahuje,

  1. aby společnost Radim Dachs omezila zpracování OÚ, v případech stanovených Nařízením.

  2. na přenositelnost OÚ, které se ho týkají a jež poskytl společnosti Radim Dachs ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci, aniž by tomu společnost Radim Dachs bránila, a to v případech stanovených Nařízením, přičemž se toto nesmí dotknout práv a svobod jiných osob,

  3. na odvolání uděleného souhlasu,

  4. podat stížnost u dozorového úřadu (Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7), pokud se domnívá, že došlo k porušení právních předpisů v souvislosti s ochranou jeho OÚ,

  5. vznést námitku proti zpracování OÚ, které se ho týkají, pokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvody společnosti Radim Dachs převažují nad jeho oprávněnými důvody.